Vi ankom til Narita lufthavn 7. juli omkring kl. 8 om morgenen. Vi havde forladt Vietnam ved midnat og flyveturen tog 5,5 time, så det var begrænset hvor meget vi fik sovet. Derfor var det særligt dejligt, at det var enormt nemt at komme igennem immegrationen i lufthavnen. Vi havde fået udleveret og udfyldt de nødvendige papirer i flyet og med det, tog det kun et øjeblik at få 90 dages visum til landet.

Lufthavnen ligger ca. 40 km øst for Tokyo, så vi skulle med en bus ind til byen og der fra med metro til vores hostel. Dette forløb uden problemer og vi opdagede hurtigt hvor meget høflighed betyder for alle japanerne. De stiller sig pænt i kø ved perronen, hvor der med hvide striber er angivet hvor man skal stå. Når metroen ankommer, venter man pænt på at alle, som skal af, kommer ud og så går man ind. Derudover bukker japanerne rigtig meget. Da vi ventede på vores bus fra lufthavnen, stod der en medarbejder og tjekkede vores billetter da vi stilte os i kø ved stoppestedet. Da bussen kom, bukkede medarbejderen for bussen, dette blev gentaget da bussen kørte.

Det stod virkelig i skarp kontrast til vores oplevelse af hhv. Kina og Sydøst asien, hvor det er hver mand for sig selv.

Tokyo

På vores første dag havde vi aftalt med Michaels tidligere kollega Igors at mødes. Det var rigtig fint med en aftale, da vi lige skulle omstille os til de +3 timer i tidsforskel, så vi ikke bare var gået tidligt i seng.

Igors er flyttet til Tokyo i marts og kender byen ret godt, da han også tidligere har boet i byen. Han kun derfor vise os lidt rundt og vi kom bl.a. forbi Asakusa templet.

Asakusa Templet på en regnvejrsdag

Templet er fra år 628 og er Tokyos ældste tempel. Selvom der var mange mennesker var der en god stemning mens man gik mellem de flotte bygninger.

Efterfølgende tog Igors os med på et japansk the-hus, hvor vi fik prøvet en traditionel japansk dessert. Det var ret specielt og bestod af flere forskellige søde sager, som vi ikke var helt sikre på hvad var, men det var sjovt og spændende at prøve. 

Efter et par kopper Japansk the, besluttede vi os for at finde et hyggeligt sted vi kunne få lidt mad og drikke. Her skulle vi selvfølgelig prøve lidt af deres sake. Hjemmefra troede vi egentlig, at det var en form for stærk spiritus, men det er nærmere en slags vin. Man kan både få det serveret varm eller koldt og vi prøvede selvfølgelig lidt forskelligt sammen med forskellige japanske retter. Alt i alt en meget vellykket første dag i Japan!

Korte stop i fem byer

Efter et par dage i Tokyo gik turen videre til en forstad til Tokyo, som hedder Kamakura. Vores umiddelbare indtryk af byen, var at det er for Tokyo hvad Risskov er for Aarhus. En stille familievenlig by med fine villaer.

Udover at være en hyggelig by ved vandet, er en af attraktionerne i byen deres store Buddha statue, som er 11,4 meter høj. Når nu vi var en byen, skulle vi selvfølgelig en tur forbi ham.

Jah – det er sørme en Buddha – og den er stor

Der er ikke så meget at skrive om det. Man går ind i et lille tempelområde, ser en stor Buddha, tager et billede og går igen. Mere interessant var det, efter vores mening, at der var et fyrværkerishow om aftenen i byen. Det var ikke noget vi havde planlagt på forhånd, så vi var virkelig heldige, at det var lige den ene dag vi var i byen.

God stemning på stranden inden showet

Fyrværkeriet blev fyret af fra en pram ude i vandet, så alle tilskuerne kunne sætte sig til rette inde på stranden. Der var en masse madboder, så man kunne nyde sin aftensmad på stranden indtil solen gik ned omkring kl. 19.20 og showet gik i gang.

Billeder kan aldrig vise hvor fantastisk det var

Showet varede fra kl. 19.40 til kl. 20.00 og var helt fantastisk. Nogle gange blev der skudt en masse raketter op efter hinanden, som lyste himlen op i en masse skønnne farver. Andre gange var der enkelte raketter, som var lavet, så det lignede de var animeret. Det er svært at beskrive, men de lignede store kugler med farvede ringe, som snorede rundt om dem. Ud over alle raketterne, blev der ind i mellem droppet fyrværkeri ud i vandet fra en båd, der sejlede frem og tilbage. Dette fyrværkeri sprang så lige under vand overfladen så lysende kugler og vanddamp stod op fra havet. Det var en fantastisk oplevelse og der var bare en super god stemning på stranden hvor der blev jublet og klappet, når der kom noget ekstraordinært.

Efter Kamakura var vi blevet anbefalet at kikke forbi Enoshima, som er en lille ø der ligger 5-6 km fra Kamakura. Vi havde derfor booket en nat på øen og da det kun lå ca. 8 km fra vores hostel i Kamakura betød det, at vi bare kunne gå.

Øen var virkelig hyggeligt med fine små gader og vi forsøgte derfor at forlænge vores ophold der, men uden held. Alt i byen, der passede til vores budget, var booket. Vi havde derfor kun en nat i Enoshima og vi nåede ikke at udforske øen så meget. Vi mødte nemlig også et par gutter fra Tyskland (som bor i Oslo) på vores hostel og vi blev hurtigt enige om at få et par øl sammen. Det udviklede sig til en rigtig sjov aften, hvor vi endte med sake og øl på stranden. Det er skønt når man møder mennesker, som man bare falder i hak med fra første øjeblik.

Herefter havde vi nogle korte ophold i byerne Shizuoka, Toyohashi og Nagoya. Vi havde booket hostel i Kyoto fra den 17. juli og det passede fint med stop i disse byer i forhold til toget. Det var ikke nødvendigvis fordi, at der var nogle store attrationer i de tre byer, men vi synes det ville være fint at opleve lidt forskellige byer inden vi tog mod Kyoto.

Nagoya Slottet

Fælles for de tre byer er, at der var gamle slotte, som man kunne besøge. Her var Nagoya slottet helt klart det mest imponerende. De andre havde ikke længere selve slotsbygningen, men kun muren og nogle af vagttornene.

Nagoya slottet er en af de ældste i Japan og ser ud præcis, som man forestiller sig, et japansk slot skal se ud. Derudover ligger den inde i en smuk park, som i selv sig var et besøg værd.

Hvor vi i sydøst asien havde haft flere længere stop i større byer, var det utroligt dejligt at være tilbage til kortere stop i flere forskellige byer og landsbyer. Dette giver lidt mere en følelse af at udforske landet når man bevæger sig lidt hver dag. Ulempen er dog at praktiske ting som tøjvask og planlægningen af mad længere ud i fremtiden bliver tæt på umuligt.

Nu er næste stop Kyoto, hvor vi har planlagt at tilbringe en uge.

En mening om “Første indtryk af Japan

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s