Så er vi snart igennem vaccinationsjunglen – og når jeg skriver vi, mener jeg egentlig mest Michael. For jeg mangler stadig 1 gang japansk hjernehindebetændelse og hepatitis A+B. Derudover skal vi nok også have en drikkevaccine for kolera, kort inden vi tager afsted.

Det har været en lidt længere proces at få styr på, hvilke vaccinationer vi skal have, end vi havde regnet med. Vi havde nok troet, at vores praktiserende læge ville have taget styringen på det, men det var ikke helt tilfældet. Det virkede til, at de ved en fejl, fik startet os op med processen, hvor de egentlig plejer at henvise patienter til en specialist. Det resulterede i et par ret forvirrende konsultationer, hvor vi sad med fornemmelsen af, at vi selv skulle have styr på hvad vi skulle have og hvornår.

Vi er dog endt med et rimeligt overblik nu, ved at bruge noget tid på ssi.dk og læse om, hvad Statens Serum Institut anbefaler for de enkelte lande. Hurra for en god hjemmeside og et regneark til at plotte informationerne ind i 😉

Det vi har fået/ skal have vaccinationer mod er:

  • Stivkrampe (gælder 10 år)
  • Hepatitis A+B (gælder 35-40 år efter tre doser)
  • Tyfus (gælder 3 år)
  • Japansk Hjernebetændelse (gælder 1-2 år)
  • Kolera

Her var det lidt nemmere for Michael, da han allerede har hepatitis vaccinerne fra sine tidligere rejser. Den består nemlig af tre doser, hvoraf den sidste skal gives 6 mdr. efter nummer to. Teknisk set kunne jeg nok have vente med den tredje, men da vi startede op i god tid kunne jeg nå dem alle tre. Indtil videre har vi tilsammen brugt 5.700 kr. på vacciner og konsultationer og det ender nok på 9.200 kr., så det er en pæn slat, men det passede heldigvis fint med det oprindelige budget vi havde lagt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s