Ruten

Vi havde sat 8 uger af til at besøge Laos, Cambodia og Vietnam og havde valgt at vi ville bruge lidt mere tid i Vietnam og derfor havde vi kun 2 uger i henholdsvis Laos og Cambodia.

Man kan ikke nå ret meget på 2 uger, så vi havde på forhånd besluttet at besøge færre områder, men så havde mere tid til at opleve de få områder vi besøgte.

Vores endelige rute med start i Vientiane, Laos og slut i Hanoi

Transport

Vi har primært benyttes os af busser når vi skulle fra en by til den næste. Især har vi været glade for sovebusser, da de er mere behagelige at køre i og en del nemmere at få lidt søvn i. Vi var med en del minibussen og oplevelsen af disse afhang lidt af hvem der kørte. I Laos bekymrede de sig f.eks. ikke så meget om hvor mange der blev fyldt ind i minibussen og om der var et sæde til alle.

Det var skønt at kunne køre selv engang imellem – frem for at tage busser

Når det gav mening bookede vi aftenafgange, da vi på den måde sparede pengene til en overnatning. Busserne har vi booket via de forskellige hostels vi har overnattet på. Næsten alle hostels samarbejder med de forskellige busselskaber, så det var rimelig let at få bestilt busbilletter.

Én gang har et hostel glemt at booke en billet til os og vi måtte selv ud og finde en bus. Det var heller ikke et problem. Vi bare gik op i byen, så lidt forvirret ud og spurgte om der var nogle der kunne sælge os et par busbilletter.

Det er muligt at tage bus over grænserne også, men dette valgte vi ikke at gøre, da vi hørte om flere dårlige oplevelser når backpackere har krydset grænsen med bus.

Praktisk

De tre lande vi var igennem mindede på mange måder meget om hinanden. Når vi mødte andre backpackere, som havde rejst i Sydøst Asien, havde de mange forskellige meninger om hvilket land, som var deres ynglings land. Umiddelbart tror jeg det er lidt tilfældigt hvilket land i Sydøst Asien, som bliver ens favorit. Det afhænger af hvilke oplevelser man får, hvilke mennesker man møder og de steder, som man overnatter på.

Afslapning i Laos – Utopia Bar

Vi havde læst på forhånd, at der i stort omfang bliver anvendt amerikanske Dollars i disse lande. Vi oplevede dog, at de lokale valutta i Laos (Kip) og Vietnam (Dong), var det mest udbredte, hvorimod der i Cambodia stort set kun blev anvendt Dollars. Kun når vi købte noget til under en dollar fik vi deres egen valutta (Riel) igen.

Noget man skal være opmærksom på når man rejser fra disse lande, er at få vekslet de penge man har tilbage til Dollars, Euro eller ens næste rejsemåls valuta. Vi fik ikke vekslet vores Kip da vi rejste fra Laos og nu kan vi ikke komme af med dem. Vi har forsøgt ved flere Exchange forretninger og ingen vil købe dem. Heldigvis er det ikke så mange penge, men det er lidt dumt at gå rundt med ubrugelige penge.

Budgettet

Det var ikke nogen udfordring at holde budgettet i Sydøst Asien. Vi havde budgetlagt med 100 kr. om dagen til overnatning og 300 kr. til mad og lommepenge. Vi gik dog over budget på transport, da vi valgte at flyve mellem Laos – Cambodia og Cambodia – Vietnam.

Mums – frisk (billig) frugt juice

Tilgengæld brugte vi en del mindre på leveomkostningerne, hvilket betød vi endte med at bruge ca. 1.100 kr. mindre end budgetlagt. Vi kørte overhovedet ikke et stramt budget og spiste ude næsten hver dag.

Indtil videre viser det sig, at vi har undervurderet udgifterne til transport, mens udgifter til overnatning, mad, sjov og ballade holder ret godt. Transport er også den sværeste post at forudse, da vi jo ikke ved hvor vi tager hen, i et land, før vi ankommer til landet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s