Vi ankom i Vancouver til flot snevejr. Min bror, Jesper, hentede os i lufthavnen og kørte os hjem til deres hus i Burnaby, som er en forstad til Vancouver. Jesper og hans hustru bor i et stort hus hvor der er ekstra soveværelse i kælderen som vi er flyttet ind i. Det betyder at vi for første gang på turen har både tiden og pladsen til at pakke rigtigt ud og ligge vores tøj i et rigtigt tøjskab. Når man som os, rejser i så lang tid og i så forskellige klimaer, betyder det at vi aldrig rigtig har tømt vores rygsække helt. Når vi har været i varmere klima har vores varme tøj og sko været dybt i rygsækken og aldrig været fremme. Modsat når vi har været i koldere områder.
Derfor var det første vi gjorde da vi ankom til familien i Canada, at tømme begge tasker fuldstændig og hænge dem ud så de kunne blive luftet godt igennem. Alle vores egendele blev kigget efter og alt røg til vask. Luksus!

Vi har ikke haft de store eventyrs planer for vores tid her i Canada, da vi på forhånd havde planlagt at det primært skulle handle om familiehygge. Familiehygge er absolut heller ikke noget vi har manglet her. Vi havde kun været i landet i et par dage da Vancouver blev ramt af mere sne. Da Vancouver, modsat resten af Canada og ligesom Danmark, heller ikke er vant til at håndtere så store mængder sne (ca 20 cm ) betød det at hele familien havde SNEFRI.

Huset i Burnaby dækket i sne

Når man er sneet inde er det jo en perfekt undskyldning til at gå på den lokale kælkebakke. Min nevø havde en veninde på besøg, da hun også var hjemme fra dagplejen pga. sne. Så der var gang i huset hele dagen.

Hyggeligt kælketur – Arthur er også med på kælken

Familiehygge for os, betyder også brætspil. Jesper havde på forhånd været ude og investere i et nyt brætspil som både han og jeg var meget spændte på at komme igang med. Det har været en stor succes og vi har har brugt mange timer rundt omkring bordet.

På trods af brætspil og LEGO hygge, er det blevet til et par små dagture ud omkring Vancouver. Den første tur gik til Lighthouse Park, som ligger en times kørsel, nordvest, fra Vancouver centrum. Ude ved kysten i Lighthouse park står Point Atkinson Lighthouse, som var dagens mål. Efter man har parkeret ved parkens indgang, er der ca 2 km ned til udkigspunktet, hvor man har en fin udsigt over Burrard Inlet med fyrtårnet i forgrunden.

Flot udsigt fra parken

Vi har aldrig gået op i NFL (Amerikansk fodbold), men når man pludselig befinder sig i Nord Amerika på dagen hvor den store finale, Superbowl, skal spilles, skal dette selvfølgelig opleves. Med “opleves” mener vi ikke en tur på Miami Stadion hvor Superbowl blev afholdt i år. Desværre. I stedet gik vi i køkkenet for at forberede burgere og pomfritter, samt snacks så vi var klar til kamp. Det blev en hyggelig søndag foran fjernsynet, selv om husets favoritter, 49’ers, desværre gik hen og tabte en ellers spændende kamp.

Ishockey er en af Canadas mest populære sportsgrene, så da vi fik tilbuddet om at komme ind på Rogers Arena og se Canada spille venskabskamp mod ærkerivalerne fra USA, takkede vi ja. De billetter vi havde fået var til VIP loungen, hvor der var massere af lækkert mad inkluderet. Vi sad således oppe under taget, med rigtig god udsigt ud over hockeybanen og nød tapas og sushi imens vi så Canada tabe 1-3 til USA. Øv – Men fed oplevelse og lækker mad!

Team Canada mod USA

Vejret har ikke været det bedste imens vi har været i landet, der har været lidt sne men ellers har det været meget vådt og gråt. Vi har derfor af flere omgange planlagt en tur ind til Vancouver centrum, for derefter at aflyse pga. vejret. Det lykkedes dog til sidst at komme afsted og så i rigtig flot solskinsvejr. Vancouver er i sig selv en rigtig flot by at gå rundt og udforske.

Et ur som angiveligt er drevet af damp

Vi tog Skytrain ind til Gastown, som er en af de ældste områder i byen. Fra gastown kan man gå langs vandet og komme ud til Stanley park, som ligger helt ude på spidsen på West end, ud til Burrard Inlet.

Udsigt til bjergene fra Stanley Park
Skøn gåtur omkring parken

Vi brugte en hel dag inde i byen og vi kom også næsten hele parken rundt. Man kan langs vandet hele vejen rundt om parken, hvilket var super lækkert i det flotte vejr.

Man kunne se damp komme fra træerne når solens stråler ramte dem

Vi nød begge to at være ude og kigge os lidt omkring, nu hvor der endelig var flot solskinsvejr. Det har dog ikke været så slemt, at vi havde så mange dage med gråvejr. Det har vi bare brugt som en undskyldning til at tilbringe en masse tid derhjemme, hvor vi har fået bagt en masse lækkert brød, lavet mad og bare slappet af. Derudover har vi også nydt at være en del af hverdagslivet hos min brors lille familie.

Efter en lille måned i lavt gear, er vi nu klar til at fortsætte turen til Island, hvor planen er at køre landet rundt på en uge.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s