Chengdu

Det kan godt ses, at Chengdu er pandaernes by. Der er billeder og skulpture af pandaer over alt i byen. Vores hostel hed da også Ms Panda Hostel og havde også små panda-bamser over alt.

Stedet hvor man kan se pandaer i Chengdu hedder “Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding” og ligger i udkanten af byen. For at komme der til gik vi fra Ms Panda Hostel til metroen, hvor vi stod af på Panda Avenue, tog panda-shuttle-bussen og så var vi ankommet til panda-basen. Panda, panda, panda… panda.

Fin panda-skulptur ved indgangen til parken

Der er lavet en stor flot park, hvor man kan opleve pandaerne i forskellige områder af parken. Selv uden pandaerne var det et rigtig fint sted at besøge.

Et eksempel på de hyggelige stier i parken

Jeg havde været lidt spændt hvor nemt det ville være at spotte en panda, men det viste sig heldigvis at være rimelig nemt. Der gik ikke lang tid før vi så den første panda ligge og slappe af og lidt efter kunne vi se en panda ligge på ryggen mens den mæskede sig i en masse bambus skud. Virkelig nuttede væsner!

Sulten panda
Nok den mest aktive panda vi så – de fleste lå og sov eller spiste

Dagen efter vi havde været på panda basen, kunne vi læse i de danske medier, at to pandaer var på vej til Danmark. Så vi må næsten have været der samme dag, som pandaerne skulle flyve fra Chengdu. Sjovt tilfælde.

Kunming

Til en start var vi ikke helt sikre på, hvor vi skulle tage hen efter Chengdu. Vi besluttede os dog for at tage den lidt lange tur til Lijiang, som ligger i det sydøstlige Kina tæt på grænsen til Myanmar. For at komme dertil tog vi først et 6-timers tog til Kunming, hvor vi tilbragte et par nætter, hvorefter vi skulle med et 3-timers tog til Lijiang.

Kunming er en by på ca. 5 mio. indbyggere og har i sig selv en masse at byde på. På vores ene hele dag i Kunming, tog vi ud til Western Hills, som er en populær park bestående af to “bakker” dækket af skov (i Danmark ville vi nok kalde det bjerge). Det viste sig dog, ligesom så mange steder i Kina, at der var andre, som havde fået samme idé. Nok særligt fordi det var søndag og der var skønt vejr. Så det var lidt hektisk noget af turen, særligt fordi der kørte store turistbusser langs de smalle og stejle bakker. Heldigvis fandt vi nogle små stiger, hvor busserne ikke kunne køre, så vi fik en rigtig fin gåtur ud af det.

Flot udsigt fra Western Hills

Lijiang

Hovedårsagen til, at vi gerne ville til Lijiang var, at vi gerne vil på en hike, som kaldes “Tiger Leaping Gorge”. Det viste sig også at være en rigtig god beslutning at tage til Lijiang. Ikke kun pga. hiken, men også pga. byen. Byen har “kun” ca. 1 mio. indbyggere, så den føles meget mere hyggelig end de andre byer vi har været i. Der er også en fantastisk gammel bydel, som er virkelig smuk og hyggelig at gå rundt i.

Der løber en å igennem den gamle bydel, som er med til at gøre byen virkelig hyggeligt

Udover byen havde vi også fået booket et fantastisk hostel, October Inn. Det er et meget populært blandt backpackere særligt pga. den fantastiske vært, Tom, som ejer og bor på hostellet. Med det samme man træder inden for døren føler man sig hjemme hos Tom – som desuden står for alt selv.

Afslapning i gårdhaven

Udover den skønne gamle bydel er der også fantastisk natur omkring Lijiang. Med lidt god vejledning fra Tom, gik vi en tur op ad Elephant Hill, hvor fra man kan få en fantastisk udsigt over byen, Dragon Pool Park og Jade Snow Mountain. Med Toms gode råd kom vi endda gratis ind i Dragon Pool Park, som ellers koster penge 😉

Udsigt over byen
Dragon Pool Park set oppe fra Elephant Hill
Her ses Jade Snow Mountain i baggrunden
Jade Snow Mountain set nede fra Dragon Pool Park

Tiger Leaping Gorge (tigersprings kløften) er en meget populær hike, som ligger ca. 80 km fra Lijiang. Navnet har den angiveligt fået, fordi en jæger engang, for mange år siden, jagtede en tiger, som undslap ved at springe over kløften. Det fleste vælger at tage den ca 25 km lange hike på to dage, men vi besluttede os for at bruge tre, så vi havde mere i tid i de fantastiske omgivelser.

Tom havde sørget for at købe busbilletter til os på forhånd og fulgte os endda sikkert ned til bussen. På hiken fulgtes vi ad med en pige, Anna fra England, som vi havde mødt på vores hostel. Hun rejste alene og synes det var hyggeligt med lidt selskab på hiken og det synes vi også.

Vi ankom til starten af hiken ca kl 9.30. Selve hiken er den øvre rute, mens der også er en nedre rute, som blot er en vej, som løber langs kløften. Vi havde læst at der skulle være et fint udsigtspunkt på den nedre rute, så inden vi startede selve hiken, gik vi langs vejen for at finde dette. Det viste sig dog bare at være en tur man tager med bus, da det kun er en kedelig vej man går langs. Så efter en halv time gik vi tilbage til starten af den “rigtige” hike.

Puh det var hårdt

Første del af hiken var for os den hårdeste, da vi gik i den bagende sol og op ad stejle og støvede små stiger. Første del tog os ca 3 timer, hvor man normalt skulle kunne gøre det på 2 (6-7 km). Men vi tog os også god tid til at tage pauser, snakke og tage billeder. Vi ankom til Naxi Guest House omkring kl. 14, hvor vi som det første bestilte en velfortjent kold øl!

Smukt var det!

På anden dagen stod vi op, så vi kunne klare første del af ruten inden det blev for varmt. Denne del skulle angiveligt være den hårdeste, fordi man går omkring 300-400 højdemeter på ca. 2-3 km. Dog var den slet ikke så slem som frygtet og bagefter havde vi en fantastisk udsigt resten af ruten (10-12 km) inden vores næste hostel kaldet Half Way.

Et lille hvil (dag to) efter vi var nået toppen

Half Way (som er over halvvejs på ruten) er det mest populære overnatningssted på hiken og med god grund. Sovesalene har store vinduer ud til bjergene og der er en skøn terrasse hvor man kan hygge sig med de andre backpack’ere, som har gået samme tur. OG så er der vestlige toiletter! Ikke blot en rende i jorden, som der var de andre steder 😉

Udsigt fra sovesalen
Vores venner fra hiken – taget tra terassen på Half Way

Den sidste dag var en relativ kort tur (ca. 4 km), men enormt smuk, hvor man kommer forbi flere vandfald og ellers bare går langs kløften på små stiger.

Smukt!
Stadig smukt!
Her ses selve kløften med floden, som løber i mellem

Da vi kom tilbage til Lijiang havde vi lige to overnatninger hos Tom, inden vi rejste tilbage til Kunming. Vi er nu i Kunming og har et par dage til at få sorteret billeder, skrevet blog og vasket lidt tøj. I morgen fortsætter vi til byen Chongqing. Her skulle der være mulighed for flere hike langs Yangtze River. Vores vært i Lijiang, Tom, kommer oprindelig fra Chongqing, så vi har fået lidt fif til hvad der skal udforskes.

2 meninger om “Pandaer og tigere

  1. Kære Michael og Randi
    Super spændende at følge med, både i tekst og billeder. Det ser helt fantastisk ud!
    Og enig med Rasmus, fedt du lige har Mjølner jakken med Michael 😀
    Kh. Anne

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s