Sankt Petersborg

Vores eventyr starter i Ruslands historiske hovedstad, Sankt Petersborg. Vi havde ca. to dage i byen inden vi skulle mødes med den gruppe, som vi skulle rejse videre gennem Rusland og til Beijing med.

De to dage valgte vi at bruge stille og roligt, med bare at gå rundt i byen. Vores første dag var en lækker vinterdag med smuk blå himmel, hvilket passede perfekt til at få taget nogle flotte billeder af byen. Det er en virkelig flot by med utallige smukke historiske bygninger.

Øverst ses det Russiske museum i baggrunden set fra parken af – nederst tv ses Opstandelseskirken.

Noget af det første vi så, var kirken med det mundrette navn “Church of the Savior on Spilled Blood” – på dansk kaldet “Opstandelseskirken”. Efter at have gået lidt rundt i Mikhailovsky parken ved siden af kirken, gik vi ned til Nava floden. På denne tid af året er floden frosset til og vi kunne se flere mennesker gå tur på floden og endda nogle stykker, som havde boret et hul for at sidde og fiske. Vi fortsatte ned omkring Hare øen, som er Sankt Peterborgs historiske centrum. Byen blev grundlagt af Peter den Store, hvor der blev bygget et ford for at beskytte sig mod svenskerne.

Gåtur langs Nava floden og forbi et gammelt træskib, som var omdannet restaurent, beauty salon og selvfølgelig fitness center.

Kl. 17 onsdag dn 27. februar 2019, mødtes vi med med vores gruppe. Den bestod et australsk par, en australsk pige samt to fyre fra England. Til mødet var der en lokal fra Sankt Petersborg (kaldt honcho), som fortalte lidt om hvad vi kunne opleve i byen. Den første aften tog vi bare ud og spise og fik et par drinks, så vi kunne lære hinanden at kende.

Næste dag skulle vi ud og opleve nogle af de store attraktioner i Sankt Petersborg. Vi startede dagen med at mødes ved Vinterpaladset, som tidligere har været kejserens bolig. Denne store bygning er nu omdannet til et kæmpe museum, som kaldes Hermitage, hvor man kan opleve kunst fra hele verden samt se hvordan den smukke bygning var indrettet.

Det var en enorm stor oplevelse, at se den historiske bygning, hvor man næsten føler man er tilbage i 1700-tallet, når man går igennem de mange smukke rum i bygningen.

Det smukke Vinterpalads

Fra Vinterpaladset gik vi videre til St. Isaacs katedral, hvor vi kunne komme op i toppen af katedral tårnet og se ud over hele byen. Desværre var vejret ikke ret godt så det var begrænset hvad vi fik ud af det, hvilket også fremgår af billederne.

Intet Rusland uden vodka – Så da vi fandt ud af at der ligger et vodka museum i Sankt Petersborg, var vi ikke i tvivl om at vi måtte besøge det. Vi fik en guidet tur rundt på det lille museum og den blev selvfølgelig afsluttet med en smagning.

Vi smagte 3 forskellige vodka og til hver glas var der også en lille snackanretning. Den første vodka blev serveret med saltede agurk, herefter var bestod snacken af et stykke rygbrød med svinefedt. Den sidste snack var et stykke brød med æg og fisk, meget lig vores sildemad. Jeg var dog overordnet set mere begejstret for de 3 glas vodka end jeg var for de lette anretninger.

Øverst: Vodka museum samt smagning. Nederst: St. Isaacs katedral og udsigt fra toppen

Dagen blev afsluttet med “lidt” øl og aftensmad inden vi skulle med toget til Moskva. Inden vi gik til køjs fik vi lige smagt på lidt vodka, som en i gruppen havde købt med og så sov vi alle godt, indtil toget ankom til Moskva ca. kl. 6.45, fredag den 1. marts.

Moskva

På platformen stod vores nye honcho, Sasha, klar til at transportere os videre til vores hostel i Moskva. Vi blev tjekket ind og efter et kort hvil, mødtes vi med Sasha kl. 9, som gik med os rundt i byen. Her var vi selvfølgelig forbi den røde plads, hvor vi også så den farverige St. Basil katedral.

Man skal tage et selfie foran katedralen – ellers har man ikke rigtigt været der.

Vi var en tur inde i krimlen hvor vi var inde i flere gamle katedraler og gik forbi bygningen hvor præsidenten holder til. Her holdte vi en pæn afstand, da der stod vagter, som råbte af alle dem, som kom for tæt på. Af den årsag holdte vi igen med billederne her.

Efter en lækker frokost var vi på en overraskende fasinerende rundtur i metroen. De gamle stationer er alle dekoreret forskelligt og er virkelig smukke. Sasha (vores Honcho) fortalte at de kalder metroen for Moskvas billigste museum, da det kun koster 5 kr. for en billet.
Vi havde en fantastisk dag i Moskva og den blev afrundet på hostelet, hvor vi hyggede os med øl, pizza – og nå ja – vodka.

Øverst tv: Russerne mener det giver held at røre hundens snude, hvilket tydeligt ses.

Dagen efter, den 2. marts kl. 13.50 (GMT+3), startede vi så vores togtur mod Irkutsk, som tager ca. 4 dage, er ca. 5.000 km og hvor man krydser 5 tidszoner…

4 dage – 5000km – igennem 5 tidszoner.

Alt i alt har det været en fantastisk start på rejsen. Vi har en virkelig god gruppe, hvor alle snakker godt med alle. Alle er ca. lige gamle dog undtaget vores lille Will fra England. Han er taget afsted på denne tur alene som 18 årig. Ret sejt synes jeg.

Det har samtidig fungeret enormt godt med, at vi har haft en honcho i hver by, som har vist os rundt og givet gode råd til hvad der er værd at se. På den måde skal vi ikke bekymre os om, hvordan vi kommer rundt og vi er selv med til at bestemme hvad vi gerne vil se.

2 meninger om “De russike hovedsteder

  1. Hej Randi og Michael
    Dejligt at hører fra jer. Sikke nogle flotte bygninger, det må være en kæmpe oplevelse. Glæder os til at hører fra jeres togtur. Pas på hinanden . Knus Anders og Anne.👍

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s