Laos

Vi ankommer i Vientiane, Laos  den 16. maj og planlægger at tage mod Japan i starten af juli måned. Vi har derfor ca. 8 uger til at opleve Laos, Cambodia og Vietnam.

Vientiane ligger ved grænsen til Thailand, hvor grænsen er naturligt markeret af Mekong floden. Mekong floden er verdens 12. største, den udspringer i Tibet og løber igennem Kina, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodja og Vietnam. Vi vil derfor have flere muligheder for at opleve denne flod, mens vi er i Sydøst Asien.

Med start i den nordlige del af Laos vil det være en god mulighed for at besøge Vang Vieng og Luang Prebank, som begge skulle være spændende byer med flot natur i nærheden, heriblandt Kuang Si vandfaldet.

Da vi skal videre til Cambodia, vil det være oplagt at rejse mod Pakse, som også ligger ved Mekong floden. Her kan der bl.a. opleves floddelfiner og der skulle være masser af gode muligheder for at finde en god hike. Lidt længere mod syd ligger Khonephapheng vandfaldet, som med en bredte på over 10 km, skulle være verdens største målt på bredten.

LAOS BY FREEVECTORMAPS.COM REDIGERET I GIMP

Cambodia

I Cambodia kommer vi ikke uden om, at opleve ruinbyen Angkor, hvor man bl.a. finder det ikoniske tempel Angkor Wat. Tempelkomplekset blev bygget i det 12. århundrede af Khmer-civilisationen, som forlod området ca. 200 år senere.  Det ligger i byen Siem Reap, som mest er blevet kendt pga. Angkor, men byen i sig selv skulle bestemt også være et besøg hver.

Hvis vi får lyst til at opleve en mindre turistet del af Cambodia, skulle Krong Battambang være et godt bud. Sihanoukville ved Cambodias kyst er et godt bud, hvis vi får lidt til lidt badeferie, mens Krong Kampot skulle være godt hvis vi gerne vil opleve noget natur og gå på en hike. Vi kommer nok heller udenom Phnom Penh, som er Cambodias hovedstad. Både fordi det er et knudepunkt i forhold til offentlig transport, men også fordi det er en spændende by. Herfra skulle det også være muligt, at finde en bus videre til Vietnam. 

CAMBODIA BY FREEVECTORMAPS.COM REDIGERET I GIMP

Vietnam

I Vietnam ligger de mest interessante steder umiddelbart i midt Vietnam eller i det nordlige Vietnam. Vi skal have kikket på hvor det giver mest mening at krydse grænsen, men en mulighed vil være, at rejse fra Phnom Penh i Cambodia til Ho Chi Minh i det sidlige Vietnam. Herfra kan vi rejse op igennem Vietnam mod Hoi An, hvor vi både kan opleve templer, tage en flot cykeltur ud på landet og opleve marmorbjerge. Lidt længere nord på rammer vi Phong Nha, hvor vi finder nationalparken Phong Nha-Ke Bang, som er en 885 kvadrat km stor junge med smukke grotter og floder.

I det nordlige Vietnam ligger hovedstaden Hanoi, hvorfra vi kan komme ud til kysten og se den populære Halong Bay, hvor der er 1.600 små kalkstensøer. Længere mod nord tæt på grænsen til Kina ligger Sapa, som er en lille by oppe i bjergene. Her ligger Vietnams højeste bjerg Fan Si Pan og national parken Hoang Lien, hvor vi kan komme på nogle hiking ture.

VIETNAM BY FREEVECTORMAPS.COM REDIGERET I GIMP