Vi starter ud i Ruslands tidligere hovedstad, Sankt Petersborg. Her vil vi bruge nogle dage på at udforske byen, inden vi starter på turen kaldet The Ruski Huski. Når man skal søge visum i Rusland, er det vigtigt at have et præcis rejseprogram, for at få lov til at rejse ind i landet. Derfor booker vi os ind på en samlet pakkerejse, hvor vi kommer til at rejse med den trans-sibiriske og trans-mongolske jernbane.

Russia by FreeVectorMaps.com redigeret i GIMP

Togrejsen går fra St. Petersborg til Beijing, hvilket er ca. 8.500 km og det kommer til at tage 19 dage.  Udover St. Petersborg kommer vi til at tilbringe tid i Moskva inden turen går videre til Irkutsk og Lake Baikal i Sibirien. Denne del af rejsen er den længste strækning uden stop og tager 4 dage. Så her handler det nok om, at have nogle gode bøger på sin Kindle. Lake Baikal er verdens største ferskvandssø, hvor vi kommer til at tilbringe et par dage i naturskønne omgivelser. Da vi kommer tidligt på foråret, vil søen stadig være frosset til is og der vil være mulighed for at prøve at køre på snescooter eller med hundeslæde.

Herefter går turen videre mod Mongoliet, hvor vi tager et stop i hovedstaden Ulaanbaatar for herefter at rejse ud til Terelj National Park. Her kommer vi til at opleve nomadetilværelsen og overnatte hos nomaderne, hvilket skulle være en helt speciel oplevelse. Efter dette tager vi den sidste del af togturen, som ender i Beijing. Her skal vi selvfølgelig se de klassiske turist attraktioner som f.eks. den forbudte by og den kinesiske mur, inden vi rejser videre rundt i Kina.

Mongolia by FreeVectorMaps.com redigeret i GIMP