I modsat til Rusland og Mongoliet har vi lidt friere rammer i Kina. Vi har nogle ideer og ønsker til rejsen, men planen er også at tage det som det kommer. Det der ligger fast er, at vi ankommer til Beijing den 15. marts 2019 og vi flyver fra Hong Kong til Laos 16. maj. Så vi har hele to måneder til at gå på opdagelse i Kina. Foreløbig har vi følgende steder i Kina, som vi gerne vil forbi:

China by  FreeVectorMaps.com Redigeret i GIMP

Der er selvfølgelig en række “must sees” i og omkring Beijing. Heribland Den Forbudte By, Den Kinesiske Mur, Sommerpaladset, Himlens Tempel foruden byen selv.

Efter vi har oplevet det vi vil i og omkring Beijing, kunne en mulighed være at tage højhastighedtoget til Pingyao. Det skulle være et besøg hver at se den Gamle By Pingyao, som blev grundlagt omkring 1000-700 f.Kr. og genopbygget i 1370. Tæt på Pingyao ligger byen Jiexiu, hvorfra man kan komme videre til Mianshan Mountain. Her skulle der være en smuk hike, som fører os forbi gamle templer og gennem smuk natur. 

Herefter vil det være oplagt at tage turen videre ned til Xi’an, hvor man finder den berømte Terrakottahær, som beskytter gravstedet for Kinas første kejser. Videre rundt i Kina er der mulighed for at tage forbi Jiuzhaigou national park, som er en smuk dal med floder og vandfald, der i 1992 kom på UNESCOs verdensarvsliste. Her fra vil det være muligt at komme videre til Chengdu, hvor vi kan besøge pandaer i “Chengdu Panda Breeding Research Center”. 

Næste punkt på kortet er Zhangjiajie national park, som er en smuk skovpark med høje søjler af sandsten, som var en af inspirationskilderne til filmen Avatar. På vejen videre mod Shanghai ligger byen Huangshan, der rummer distriktet Tunxi, som har nogle hyggelige små gader og traditionel kinesisk arkitektur. Tæt på byen ligger “De gule bjerge” og Jiulong vandfaldet, som bestemt også skulle være et besøg hver. 

Herefter kunne turen gå videre til Shanghai, som er Kinas største by med ca. 24 mio. indbyggere. I modsætning til de fleste andre destinationser i Kina, vil et besøg til Shanghai nok mest være for at opleve det moderne Kina. Fra Shanghai vil det være muligt at tage et tog til Guilin, som er en storby i naturskønne omgivelser. Bl.a. ligger det tæt på Longji Rice Terraces, som er 66 kvadratkilometer rismarker bygget ind i bjergene.

Sidste punkt på Kina-kortet er Hong Kong inden vi skal med et fly videre mod Laos den 16. maj 2019.